Halaman

Hang out

Assalamualaikum
Cuti sekolah dah mula, macam biasalah kawan-kawan aku yang masuk tahfiz kena pergi tahfiz kat UIA. memang aku rindu dia orang tahap gaban. aku pun caling-calling la dia orang nad dia orang bagi tahu satu benda. Kebetulan time tu aku tengah jaga anak buah aku dekat Hospital Selayang.

"Nak ikut kita orang pergi KLFC tak?"

Kalau pasal keluar nie, memang aku sokong 100% sebab aku nie kaki jalan. Tak percaya? Jom, shopping dengan aku. Gerenti kaki korang menggeletar punya..

"Okay, aku okay je."

Esok tu aku pun siap-siap pergi UIA and lepas tahfiz terus pergi. Sebelum pergi, pukul 10:00 macam tu, tahfiz rehat, so aku temankan dia orang pergi rehat. Aku lupa yang dia orang tahfiz and pakai 'Baju Kurung'.
Aku pun terfikir, takkan dia orang pergi pakai 'Baju Kurung'?

"Korang pakai 'Baju Kurung' ke pergi sana?"

"Ha'ah. Takpelah, ayu sikit kita orang pakai."

Cuba bayangkan, aku yang pakai Seluar 'jeans' and baju labuh dengan orang yang pakai 'Baju Kurung'. Bagai langit dan bumi. tapi aku tak kisah sangat apa orang kata itu kawam aku jugak. HakHakHak

Lepas dah habis tahfiz, aku pun pergilah. Rasa macam excited giler sebab dapat keluar dengan kawan. Bukannya selalu.

Bila kita orang dah sampai sana, aku kata aku nak beli kasut 'Tumit Tinggi' untuk wedding sepupu dekat Jakarta. Nasib baikla, kawan-kawan aku nie memahami karenah aku. walaupun dah cari tapi tak jumpa-jumpa. Aku mengalah, dia orang pun menuju ke KAISON tapi sebelum tu kita orang singgah dekat 
'GELATO FRUITY'.
Kedai tu memag 'mahal' sikit dari TF and BR. Aku tak tahu la sama ada sedap atau tak. Maisarah dengan adik dia je yang beli. Lelaki yang kat dalam tu model je. HakHakHak. itu sebenarnya cerita dia macam nie,
abang yang kat dalam gambar nie, sebenarnya, dia dah datang time kita orang datang jugak. Tapi yang aku herannnya, dia asyik ushar memanjang, bukan nak tuduh, tapi memang nampak pun dia asyik pandang-pandang je. Tapi aku tak heran sangat time tu. yang aku peliknya, bila kita orang nak pergi, boleh pulak sengih macam 'Kerang tak masak seminggu'. 
Liyana pun suruh aku ambik gambar kedai tu, tetiba mamat nie terselit dalam gambar tu. Siot je, aku memang memberontak gila-gila. bapak penyibuk giler. Siap senyum pulak tu. rasa nak cekik pun ada.

Sesiapa yang tahu mamat nie, kirim 'salam' kat dia and kata gambar dia dah tersebar. HaHaHa...

Sesampai sahaja di KAISON memang tak tahu nak cari barang apa. Mula-amula aku nak beli patung tapi sesuai untuk seseorang tu. Aku pun cari punya, dapat jugak. Tapi sampai sekarang aku tak tahu nak bagi siapa. Pergi KAISON nak beli barang untuk kawan-kawan tapi untuk orang lain. Kawan-kawan lain semua beli sampai berpuluh-puluh. Aku? berbelas je. WaKaKaKa. Terukkan?


Tiada ulasan: