Halaman

Floral Product

Assalamualaikum

Pada suatu hari, aku memang risau tengok wajah aku yang macam teruk even umur baru belasan. Susah rupanya bila nak dewasa ni. Muka kena sentiasa jaga. Kan bagus kalau jadi baby, mulus dan suci gitu. 

Btw, happy birthday to him. 

So, memandangkan aku bersungguh sungguh nak jaga muka, maka aku bukak google dan cari tips. Tapi semua sia-sia sebab bahan takde. Aku bukan rajin nak pegi beli. Aku suka kalau bahan tu ada kat rumah. Lemon, madu, minyak zaitun, tu semua kena beli kat pasar raya. Kedai runcit bukan ada. Jadi aku batalkan hasratku walaupun banyak lagi benda boleh buat.

So, tiada cara lain aku terpaksa pergi kat insta tengok produk apa yang sesuai. Malangnya, aku tak tahu nak cari macam mana. Aku tengok ig Kak Meen memandangkan muka dia cantik ja, aku tengok dia pakai benda satu benda spray ni. Aku pun macam tertarik je, so aku decide nak beli. Time tu cuti sekolah so aku nak beli sebelum nak balik asrama macam tu la. Ini satu satunyaroduk yang aku percaya selain Hada Labo.

Sesiapa nak cari ig die, ni hah! Nak tunjuk sikit.

Ni owner dia. Cantik tak muka dia? Mesti la cantik sebab dia pakai FWB. Hehe

Time aku nak beli tu, aku lupa yang kakak ni orang Kedah dan lupa Kedah jumaat cuti memandangkan aku order hari Rabu dan kak Yaya busy sikit jadi dia terpaksa hanta hari Ahad. Tapi ahad aku dah balik asrama. Terpaksalah menunggu 2 minggu. Kau tahu aku kempunan nak pakai. Memang rasa nak suruh je Kak Yaya hanta kat asrama. 

Balik wajib tu terus masuk bilik and ambik face mist dan terus pakai. Kau nak tahu, inilah kali pertama aku pakai produk yang wangi giler. Memang la wangi sebab diperbuat dari bunga. 

Since bulan 10 hingga bulan 12. Tiga bulan bertahan. Aku selalu jugak pakai. Siap bagi kawan pakai lagi. Nampak jugaklah perbezaan. Jeerawat banya kecut, muka makin putih. Tu memang nampak ketara sikit sebab hari tu kawan aku tegur,

Laila: dulu kau cakap kau ada beli satu produk tu kan? 
Aku: haah. Kenapa?
Laila: muka kau nampa lain giler. Makin putih. Ada satu haritu, yang kau cakap kau baru balik laut tu,             hitam giler tapi sekarang dah makin puteh. 
Aku: *senyum* sambil promote.

Ini tak tipu tau. 

Memandangkan aku jenis yang tak suka make up yang tebal-tebal ni. Macam foundation sampai 4 inch dan boleh buat jerawat makin timbul, so aku decide nak beli BBC. Ringan dan wangi. First time aku beli agak lawak sikit sebab aku tak thu macam mana nak picit BBC tu. FloralByYaYa ni mudah tau sebenarnya sebab banyak floral team. Nasib baik la ada area gombak dan Kak Nurul yang floral team kat Selangor ni student UIA, memang senang la nak buat urusan dengan dia. Hanta kedai ayah je.


Tengok, semua owner floral team ni muka mulus tau.

Dengan kak Nurul aku beli BBC. Bila aku datang rumah Maisarah, dia nampak je benda ni, terus berminat so terpaksa beli lagi. Kak Nurul pun kata "promote la kat kawan kawan lagi" memang aku suka kongsi rahsia nak cantik. Jangan main main my mom and my sister pun pakai jugak. Dia orang pun suka. 

 Ni la bentu BBc tu. 
 So apa lagi. Beli la FWB and BBC. Jangan risau. Kakak Floral tean semua baik baik belaka.
Saya dah cuba, anda bila lagi. And lagi satu, produk ni dah masuk Wanita Hari Ini. My sister yang tengok sebab time tu aku tak ada. Dijamin halal dan selamat dibawa waktu solat. 

 Ni namanya, ' awkward pose' 

P/s: pinjam gamba ye kakak kakak Floral.











Tiada ulasan: