Halaman

Japan Drama: Scrap Teacher

Assalamualaikum

Hari rabu haritu, aku dengan kawan aku pergi Wangsa Walk Mall and kita orang pergi kedai CD. Tihani tunjuk CD Scrap Teacher ni. Aku pun rasa nak bukak sebab Tihani kata best aku pun tengok jela. Balik rumah terus search, fuh nasib baik ada lagi kat youtube.

Aku ni bukan jenis suka tengok cerita jepun mahupun korea. Kalu cerita jepun ni suka tengok horror movie dia sebab seram sikit. Drama ni pun aku tengok time aku darjah 3. Itu pun aku malas nak tengok sebab dulu aku tak faham sangat cerita dia pasal apa. Walaupun cerita dah lama, tapi still ada kat youtube and full episode.

Drama Scrap Teacher ni mengisahkan perjuangan guru untuk murid dia. Dari sekolah tu jadi teruk sampai la datang 3 orang mamat ni dengan seorang cikgu ni dan sekolah tu kembali pulih. Dari sekolah tu nak ditutup sampai la sekolah tu boleh diteruskan balik.



Dia orang ni macam jadi penyelamat sekolah tu. Sebenarnya 3 orang mamat tu je jadi penyelamat, yang cikgu dia ni jadi idola kepada murid-murid dia and selalu bantu murid dia.
Drama ni banyak moral value dia. Cerita nie tak ada sangat cerita pasal cinta. Dalam satu ke dua episod je ada. Please la, stop  tengok drama romantic ni. Muak. (nasihat untuk diri sendiri.)

aku tak boleh la tengok dia senyum. Comel je.

aku rasa dia orang semua ni dari group Hey! Say! Jump!
(Entah la, aku pun tak tahu sangat pasal dia oarang.)

Soundtrack dia pun boleh tahan la. Lagu favorite aku time sekolah rendah dulu.


Setiap episod drama ni akan cerita pasal kisah murid-murid dalam class 2-B dengan cikgu-cikgu sekolah dia orang. Apa-apa pun korang kena tengok kalau nak tahu. Jangan risau, cerita ni sumpah lawak tapi kalau korang tak gelak tak tahu den nak koba.


Tiada ulasan: