Halaman

Review drama: Ugly Duckling (Thai)

Assalamualaikum

So cuti sekolah yang seminggu haritu,aku malas nak buat homework, so kerja aku pergi tengok drama thai. Hakhak. pastu esok nak sekolah baru terkejar nak buat dan aku hari ni nak buat review sikit. Kawan aku ada jugak complain yang aku selalu buat review drama or movie. Well that is my hobby melayan cerita-cerita macam ni. ehek.

Ugly Duckling ni cerita pasal 4 orang perempuan ni pengguna website Ugly Duckling. Dia macam ceritakan kisah 4 orang nilah. So kat website tu, dia orang akan chat and kongsi masalah dia orang sama-sama. Nak tengok cerita ni kena ikut turutan sebab nanti korang tak faham.

Perfect Match:



Jo seorang anak orang kaya dan terlampau manja. Dia ni memang tak boleh dengar kalau orang cakap dia buruk ke apa, anati dia akan rasa down. Suatu hari, dia post gambar kat ig dia and ada orang cakap muka dia macam tayar ke apa ntah. Lepastu, dia ni macam nak cucuk botox ke apa ntah and dia tak tahu pun yang dia allergic with bahan kimia dan membuatkan muka dia berjerawat teruk. Untuk larikan diri dari muka dia macam tu, dia pergi kat satu tempat ni and sambung belajar at the same time dia pergi treatment kat sorang doctor kat U dia.

Bila dia kat U memang dia tutup muka dialah sebab malu takut orang kata dia buruk and taknak kawan dengan dia. Pastu dia terserempak dengan seorang senior ni. So lepas je orientasi, dia start rapat dengan senior tu. nak tahu lebih lanjut, tengokklah cerita tu.
 
 



Pity Girl:


Alice ni suka ambik gambar, satu hari tu, dia ambik gambar kat atas pokok and dia terjatuh menyebabkan dia hilang ingatan. Yang paling kelakar sekali, dia akan lupa apa yang berlaku setiap hari. So kakak dia terpaksa sediakan satu buku and letak semua gambar orang yang dia kenal. Lepastu, ada seorang laki ni budak baru, dia terminat kat Alice ni.
 


Don't:



Maewnam ni ada trauma dari kecik sebab dulu dia minat kat sorang budak  ni tapi kena reject and that boy called her ugly. so semua orang panggil dia buruk (padahal tak pun) so bila dia trauma, dia akan pakai kotak kat kepala and dia tak pernah tengok cermin lepastu and benda ni sampai lah dia masuk U. Zero ni pulak suka cari pasal dengan dia and adik dia. Tapi lama-lama Zero ni suka kat dia tapi time tu Maewnam rapat dengan Minton.

Boy's Paradise



Mami ni dia macam suka kat perempuan erti kata lain lesbian sikit so mak ayah dia risau pasal dia, mak ayah dia pun sewa satu rumah ni and masukkan tiga orang lelaki dalam rumah tu supaya dia terbuka hati dengan lelaki. Lepastu, dia suruh salah sorang dari roommate dia jadi fake boyfriend dia.

 
 


Link untuk tengok cerita-cerita ni:



Tiada ulasan: